Persoonlijk afscheid

Ontzorging van A tot Z

Verschillende locaties

Een waardige uitvaart voor uw naasten
Persoonlijke Uitvaartverzorging Zoetermeer

Een begrafenis in Zoetermeer

Als u een begrafenis van een dierbare moet regelen, kunt u bij ons als begrafenisondernemer in Zoetermeer terecht. Begrafenissen vinden steeds minder plaats. Steeds minder mensen kiezen om uiteenlopende redenen voor een begrafenis.

Neem direct contact met ons op.

Waarom kiest men doorgaans minder voor een begrafenis?

Belangrijke zaken als uitvaartkosten, ontkerkelijking, vereenzaming en de beschikbaarheid van een graf liggen dragen bij aan het feit dat men minder kiest voor een begrafenis. Vandaag de dag kiest nog maar 1/3 van alle mensen voor een begrafenis. Het grote voordeel van begrafenissen is dat nabestaanden een plek hebben waar zij naar toe kunnen gaan om hun dierbare te herdenken. Een graf is een rustgevende plek waar herinneringen kunnen worden opgehaald en intens stil gestaan kan worden bij het verlies van de persoon die er niet meer is. Voor grote groepen nabestaanden is het de plek waar men steun, kracht en antwoorden vindt.

Bel ons 24/7

Is er sprake van een overlijden? Bel ons direct. We helpen jullie met alle eerste stappen die nodig zijn om het overlijden te melden en de uitvaart in gang te zetten.

Wensen bespreken

We lopen stapsgewijs door de wensen en verwachtingen heen. We helpen jullie waar we kunnen en doen bruikbare suggesties om de uitvaart van A tot Z in goede banen te leiden.

De Uitvaart

Dit alles doen we om naar het punt van de werkelijke uitvaart toe te werken. We zorgen voor een fijne dag, letten op de details en helpen jullie met de afronding.

Een persoonlijk afscheid door een begrafenisondernemer

Walther Uitvaartverzorging vindt dat elke overledene recht heeft op een begrafenis die bij hem/haar past. Om deze reden hanteren wij geen standaard pakketten. De wensen van de overledene en nabestaanden dienen in onze optiek volledig centraal te staan. Ons uitgangspunt is dat u als nabestaanden na verloop van tijd terug moet kunnen zien op een mooie plechtigheid. Wanneer u voor een begrafenis kiest kunt u kiezen voor een algemeen graf of een particulier graf. Als uitvaartverzorger leggen wij u graag de verschillen uit. Voor beide graven geldt dat zij minimaal 10 jaar met rust gelaten dienen te worden. Zoals de naam al doet veronderstellen heeft een particulier graf veel meer rechten.

Begrafenissen bij ons zijn zeer betaalbaar

Veel uitvaartverzorgers in onze regio werken met zogenaamde standaard pakketten. In de praktijk komen er vaak verkapte onkosten bij, omdat een groot aantal onderdelen niet in een standaard pakket zijn opgenomen. Dat geldt niet voor Walther Uitvaartverzorging. Wij bespreken met u hoe u als nabestaande(n) de begrafenis geregeld wilt hebben. Op basis van uw wensen gaan wij als begrafenisondernemer kijken wat haalbaar voor u is. Wanneer we al uw wensen in kaart hebben gebracht zult u in positieve zin verrast worden door de werkelijke kosten van de complete begrafenis.

Geef uw dierbare een waardig afscheid

Als begrafenisondernemer vinden wij het belangrijk dat uw dierbare een waardig afscheid krijgt. Daarom bieden wij u graag uitvaartbegeleiding aan bij het regelen van de begrafenis. Gebruik onze dienstverlening en geef uzelf de rust die u verdient om het verlies van uw dierbare te verwerken.

Persoonlijke uitvaartverzorging Zoetermeer
Condoleanceregister Walther Uitvaartzorg
Zo hebben zij het ervaren

DE NABESTAANDEN

Afgelopen maand zijn wij door een moeilijke periode gegaan. De hulp die wij als familie van de heer Walther hebben gekregen was buitengewoon goed en troostend. De tijd die hij neemt en de het geduld met mij en mijn familie was echt heel netjes zoals iedereen het wil. Al onze wensen heeft hij geprobeerd te laten uitkomen om een mooi afscheid te verzorgen. Een groot verschil met de wat zakelijke benadering van de grote uitvaartondernemers waar wij eerder ervaring mee hebben gehad. Nogmaals namens de hele familie bedankt voor de goede zorgen en respectvolle uitvaart die jij voor ons hebt verzorgd.

Ruud Kamp

De uitbaart bij Walther Uitvaarzorg was super professioneel. Fijne begeleiding en ook heel menselijk. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden en niet naar problemen. Zeer betrouwbaar en het klinkt misschien raar maar de nota viel ons heel erg mee!

Benny van Doorn

Wij zijn als nabestaanden zeer tevreden hoe Martinus Walther van Walther Uitaartzorg de uitvaart van onze moeder heeft geregeld. Hij liet alle ruimte om onze wensen te bespreken, vulde aan waar nodig en deed goede suggesties, maar vooral belangrijk: hij nam de tijd voor ons.

Ronald van Egmond

FAQ

Veelgestelde vragen

We proberen zoveel mogelijk vragen alvast voor je te beantwoorden, om zo de het proces van een uitvaart te vergemakkelijken. Staat jouw antwoord hier niet tussen? Schroom dan niet contact op te nemen.

Bel ons direct op 0792340300. We komen zo snel mogelijk naar jullie toe. Zorg dat deze zaken alvast klaar liggen:

Identiteitsbewijs van de overledene

Wensen codicil / wilsbeschikking van de overledene

Legitimatiebewijs van de opdrachtgever uitvaart

Polissen of deposito uitvaartverzekering

Akte van overlijden van de arts

Kleding waarin de overledene opgebaard dient te worden

Nadat de eerste officiele zaken afgehandeld gaan we in gesprek over de wensen voor de uitvaart. Denk hierbij aan de keuze voor een crematie of begrafenis, de kist, muziek, bloemen, rouwkaarten en meer. We nemen jullie aan de hand mee en gaan stap voor stap door alle zaken heen.

Jullie hoeven helemaal niets te regelen. Als uitvaartverzorger nemen wij het regelwerk uit handen. Een overlijden is al emotioneel genoeg. Wij regelen alle zaken zodat jullie de ruimte hebben om er voor elkaar te zijn.

Ja, je maakt je wensen aan ons kenbaar, waarna wij alles zorgvuldig voor je regelen. Dat doen we met vaste protocollen. Wij weten precies bij welke instanties zaken moeten worden afgestemd en waar we bepaalde elementen van de uitvaart tegen scherpen tarieven kunnen inkopen.

Het maakt niet uit hoe jullie afscheid van een dierbare willen nemen. Jullie wensen bepalen wat wij doen, daar hoort ook het thuis verzorgen en opbaren van de overledene bij.

Dat kan 24 uur per dag door te bellen naar 06 286 746 62 

Wij maken direct een afspraak met jullie en komen langs.

Nee. Bij Walther Uitvaartverzorging geldt afspraak is afspraak. Die afspraak maken we van tevoren. Jullie weten precies waar jullie aan toe zijn.

Ja. Jullie kunnen bij ons terecht voor alleen een kist, maar ook voor een compleet verzorgde uitvaart; het thuis opbaren van de overledene; de condoleance na de uitvaart; het drukken van de rouwkaarten; verzorgen van de bloemen; rouwauto’s; regelen van een kerkdienst; aangifte overlijden bij de gemeente en meer. 

De kosten voor een uitvaart lopen erg uiteen. Van een paar duizend euro tot tienduizenden euro’s, geheel afhankelijk van de wensen. Walther Uitvaartzorg helpt met het regelen van de uitvaart binnen jullie budget. We hebben altijd slimme oplossingen en suggesties als de uitvaart niet teveel kan kosten. 

De dood is niet te plannen, daarom kunnen jullie ons altijd bellen, ook midden in de nacht. We komen direct naar jullie toe om de uitvaart en officiële zaken in gang te zetten.

Dat kan zeker. Via een wilsbeschikking kunnen de gegevens aan ons worden doorgegeven. Op het moment dat je (onverwachts) komt te overlijden, neem je hiermee de nabestaanden een zorg uit handen.

De uitvaartplechtigheid kan in een andere gemeente dan de woonplaats van de overledene plaatsvinden. We kunnen jullie in elke gemeente bijstaan.

Dat is meestal geen probleem. De wet bepaalt dat je met een uitvaartverzekering bij elke uitvaartondernemer terecht kunt. Wij regelen het samen met de verzekeraar.