Onze dienstverlening

Een waardige uitvaart voor uw naasten
Persoonlijke Uitvaartverzorging Zoetermeer
0 +

jaar ervaring

Wat je in je hart bewaart, raak je nooit meer kwijt.

Wanneer een dierbare komt te overlijden is het regelen van een uitvaart een ingrijpende gebeurtenis. Er moet veel worden geregeld, terwijl je hoofd daar niet naar staat. Bovendien hebben de meeste nabestaanden weinig tot geen ervaring met het verzorgen van een passend afscheid. Schakel je Walther Uitvaartzorg in, dan staan we jullie vanaf de melding van overlijden tot en met de dag van de uitvaart bij. Een gerust gevoel!

Uitvaartverzorging Zoetermeer

Martinus Walther

Directeur

Hoe ziet het proces eruit?

Stap voor stap ontzorgd

Of jullie nou kiezen voor een crematie of een begrafenis, een simpele kist of een luxe kist, wel of geen spreekmomenten, koffie of wijn, alles is bespreekbaar en mogelijk. We pakken jullie bij de hand en nemen jullie mee door alle mogelijkheden en wensen. Met een duidelijke planning en overzicht zorgen we dat de uitvaart prettig, transparant en passend in gang wordt gezet.

Bel ons 24/7

Is er sprake van een overlijden? Bel ons direct. We helpen jullie met alle eerste stappen die nodig zijn om het overlijden te melden en de uitvaart in gang te zetten.

Wensen bespreken

We lopen stapsgewijs door de wensen en verwachtingen heen. We helpen jullie waar we kunnen en doen bruikbare suggesties om de uitvaart van A tot Z in goede banen te leiden.

De Uitvaart

Dit alles doen we om naar het punt van de werkelijke uitvaart toe te werken. We zorgen voor een fijne dag, letten op de details en helpen jullie met de afronding.

Informatie

Begrafenissen

Steeds minder mensen kiezen om uiteenlopende redenen voor een begrafenis. Belangrijke zaken als kosten, ontkerkelijking, vereenzaming en de beschikbaarheid van een graf liggen hieraan ten grondslag. Het grote voordeel van een begrafenis is dat nabestaanden een plek hebben waar zij naar toe kunnen gaan om hun dierbare te herdenken.

We kijken samen met jullie naar de verschillende opties en wat past binnen jullie wensen, verwachtingen en budget. Zo wordt de begrafenis van jullie dierbare precies zoals jullie wensen.

Informatie

Crematies

Vandaag de dag kiest het overgrote deel van alle mensen voor een crematie. Een reden is het grote aantal mogelijkheden om te herdenken. Zo kan het as van de overledene uitgestrooid worden op een plek naar keuze of in een urn thuis worden bewaard. Ook zien we steeds vaker dat een deel van het as verwerkt wordt in een persoonlijk sieraad. 

Een andere belangrijke reden is financieel. Voor een crematie is geen graf op een begraafplaats nodig. Hierdoor bespaart men aanzienlijk op de kosten.

 

De locatie van de uitvaart

Omdat wij in Zoetermeer gevestigd zijn verzorgt Walther Uitvaartzorg de meeste begrafenissen en crematies in de regio Zoetermeer. Op verzoek verzorgen wij ook begrafenissen en crematies in Den Haag, Nootdorp, Pijnacker, Delfgauw, Delft, Rijswijk, Wateringen, Leidschendam, Voorburg, Benthuizen, Bleiswijk, Wassenaar, Leiden, Leiderdorp, Voorschoten en Alphen aan den Rijn.

Contact

Wij staan voor je klaar

Heb je te maken met een overlijden? Bel ons gerust. We staan 24/7 voor je klaar om je te helpen en de uitvaart in gang te zetten. 

Walther Uitvaartzorg

FAQ

Veelgestelde vragen

We proberen zoveel mogelijk vragen alvast voor je te beantwoorden, om zo de het proces van een uitvaart te vergemakkelijken. Staat jouw antwoord hier niet tussen? Schroom dan niet contact op te nemen.

Bel ons direct op 0792340300. We komen zo snel mogelijk naar jullie toe. Zorg dat deze zaken alvast klaar liggen:

Identiteitsbewijs van de overledene

Wensen codicil / wilsbeschikking van de overledene

Legitimatiebewijs van de opdrachtgever uitvaart

Polissen of deposito uitvaartverzekering

Akte van overlijden van de arts

Kleding waarin de overledene opgebaard dient te worden

Nadat de eerste officiele zaken afgehandeld gaan we in gesprek over de wensen voor de uitvaart. Denk hierbij aan de keuze voor een crematie of begrafenis, de kist, muziek, bloemen, rouwkaarten en meer. We nemen jullie aan de hand mee en gaan stap voor stap door alle zaken heen.

Jullie hoeven helemaal niets te regelen. Als uitvaartverzorger nemen wij het regelwerk uit handen. Een overlijden is al emotioneel genoeg. Wij regelen alle zaken zodat jullie de ruimte hebben om er voor elkaar te zijn.

Ja, je maakt je wensen aan ons kenbaar, waarna wij alles zorgvuldig voor je regelen. Dat doen we met vaste protocollen. Wij weten precies bij welke instanties zaken moeten worden afgestemd en waar we bepaalde elementen van de uitvaart tegen scherpen tarieven kunnen inkopen.

Het maakt niet uit hoe jullie afscheid van een dierbare willen nemen. Jullie wensen bepalen wat wij doen, daar hoort ook het thuis verzorgen en opbaren van de overledene bij.

Dat kan 24 uur per dag door te bellen naar 06 286 746 62 

Wij maken direct een afspraak met jullie en komen langs.

Nee. Bij Walther Uitvaartverzorging geldt afspraak is afspraak. Die afspraak maken we van tevoren. Jullie weten precies waar jullie aan toe zijn.

Ja. Jullie kunnen bij ons terecht voor alleen een kist, maar ook voor een compleet verzorgde uitvaart; het thuis opbaren van de overledene; de condoleance na de uitvaart; het drukken van de rouwkaarten; verzorgen van de bloemen; rouwauto’s; regelen van een kerkdienst; aangifte overlijden bij de gemeente en meer. 

De kosten voor een uitvaart lopen erg uiteen. Van een paar duizend euro tot tienduizenden euro’s, geheel afhankelijk van de wensen. Walther Uitvaartzorg helpt met het regelen van de uitvaart binnen jullie budget. We hebben altijd slimme oplossingen en suggesties als de uitvaart niet teveel kan kosten. 

De dood is niet te plannen, daarom kunnen jullie ons altijd bellen, ook midden in de nacht. We komen direct naar jullie toe om de uitvaart en officiële zaken in gang te zetten.

Dat kan zeker. Via een wilsbeschikking kunnen de gegevens aan ons worden doorgegeven. Op het moment dat je (onverwachts) komt te overlijden, neem je hiermee de nabestaanden een zorg uit handen.

De uitvaartplechtigheid kan in een andere gemeente dan de woonplaats van de overledene plaatsvinden. We kunnen jullie in elke gemeente bijstaan.

Dat is meestal geen probleem. De wet bepaalt dat je met een uitvaartverzekering bij elke uitvaartondernemer terecht kunt. Wij regelen het samen met de verzekeraar.